1 viipale täysjyväpaahtoleipää
puolikas paprika
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
puolikas sellerinvarsi
2 kevätsipulia varsineen
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä + loraus voiteluun
500g naudan jauhelihaa
1 rkl tuoretta rosmariinia silputtuna
0,5 dl persijasilppua
2tl Worcestershire-kastiketta
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl kuivattua oreganoa
1 kananmuna
toim huom. Itseltäni puuttui osa kasviksista. Siispä korvasin porkkanan ja sellerin sekä kevätsipulin kirsikkatommatilla ja punasipulilla. Lähikaupastamme ei löytynyt worcestershire-kastiketta, joten käytin sen sijaan teriyakikastiketta. Tomaattien takia taikinasta tuli löysempää, joten laitoin enemmän paahtoleipää. Soveltaminen on siis sallittua!
- Paahtakaa leipäviipale paahtimessa ja repikää se palasiksi tehosekoittimen kuljoon. Hienontakaa koneella murusiksi ja laittakaa sion leivontakulhon pohjalle odottamaan
- Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se ruokaveitsellä palasiksi. Kaikki kasvikset menevät tehosekoittimeen, joten palat saavat olla reilun kokoisia.
- Kuori ja leikkaa porkkana reiluiksi paloiksi. Samoin valkosipulin kynnet ja selleri
- Pätki kevätsipulinvarret.
- Laittakaa pilkotut vihannekset tehosekoittimen kulhoon ja suratuttakaa karkeaksi hakkelukseksi.
- Sulata voi paistinpannulla.
- Lisää 1 rkl oliiviöljyä ja kasvishakkelus.
- Paista kasvikset puoli kypsiksi.
- Sekoita jauheliha kulhossa leivänmurujen kanssa ja sekoita sitten kasvisseos joukkoon.
- Nypi rosmariininoksasta lehdet ja silppua saksilla erillisessä kulhossa.
- Hienonna persilja.
- Mitatkaa worcestershire-kastike, suola, mustapippurijauhe ja oregano lihamuretaikinaan.
- Riko taikinaan kananmuna. Heitä sekaan persilja- ja rosmariinisilppu.
- Sekoita taikina valmiiksi.
- Kaatakaa taikina vuokaan ja muotoilkaa märin käsin limpun malliseksi pötkyläksi.
- Paistakaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Lähde: Järvinen & Koski: Apukokki maailmalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti