tagline

Reseptejä omaan ja muiden käyttöön

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Vähän parempi Mac&Cheese

300g cheddaria tai muuta pehmeää juustoa
100g parmesaania
3-4 palaa paahtoleipää
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl vehnäjauhoja
100g voita
1,5l maitoa
500g lyhyttä pastaa
1-2tl paprikajauhetta


  1. Leikkaa cheddar ensin paksuiksi siivuiksi ja edelleen tikuiksi ja edelleen paloiksi
  2. Raasta parmesaani raasteeksi.
  3. Jauha leipäviipaleet murusiksi. 
  4. Mitatkaa kuppiin suola ja mustapippuri ja toiseen kuppiin vehnäjauhot.
  5. Mittaa 50g voita isoon paistokasariin ja sulata se se lastalla pyöritellen.
  6. Kuumenna maito - mutta älä anna kiehua. Ripottele jauhot voihin.
  7. Sekoitta voi-jauhoseosta niin ettei paistokseen jää kokkareita eikä se ruskistu liikaa.
  8. Valuta seokseen varovasti maito. 
  9. Hämmentäkää maito-jauho-voiseos tasaiseksi ja kiehauttakaa.
  10. Lisää varovasti joukkoon suola-pippuriseos ja juustot.
  11. Hämmentäkää pohjaa pitkin kunnes juustot ovat sulaneet. 
  12. Kumoa (kuivat) makaronit uunivuokaan. 
  13. Kaada päälle kastike.
  14. Leikkaa paistokasariin toinen 50g voita, sulata se ja lisää leivänmurut. 
  15. Ruskista kevyesti koko ajan sekoitellen. Lusikoi kuorrutus vuoan päälle.
  16. Ripottele kuorrutuksen päälle paprikajauhe.
  17. Kypsennä 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.


Lähde: Järvinen & Koski: Apukokki maailmalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti